Scenkonst       http://www.ungdesign.se/Scenkonst

Administratör: zack
kostym, rekvisita, tryckeri, clown, anticlown mm.

2008-01-26 Full fart

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
Hej nu blir det två inlägg inom loppet av 24 timmar, det har sällan hänt det.
Jag låg här på soffan sjukling och hostandes, kikandes på lite video, fick hem en spä'nnande video som jag beställt från usa. the art och entertaining Pickpocketing.

Detta måste testats är min spontana reaktion. varför ser vi inte mera av just detta i sverige.
en helt sjukligt rolig konst att underhålla folk på, dock kanske man kan lämna sin publik lite mera ovetande och osäker på om de har allt med sig hem, när dem lämnar rummet.

Jag skrattade hysteriskt och instruktiionerna i filmen är bra gjorda, nu återstår bara frågan funkar det?
hmm jag får om sätta detta i praktiken på nära och kära sen återkomma med ett svar. ha det bra mvh zack2008-01-25 länge sen

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
hej vänner det var länge sen nu, men jag har jobbat på marknadsföring av mig själv och kollegor. nu har jag ätligen bytt format på min site,

Jag kan hårt tippsa alla om wordpress. i php format ! Vrför har jag hållit fast vid html ?????????

Vill ni ha hjälp med att sätta upp en dyrlig site så hojta. kika gärna på mina siter oxå www.anticlown.net www.circusuthopia.com www.kostymor.com och den som kommer lanseras i veckan www.gycklarskolan.se alla siterna byggs i php och med wordpress som bas. En bra site är a och o för markndasföring prexis som udps ;) en bra site ( dessväre har mitt focus och mitt dåliga samvete tvingat mig att prioritera min egen site under hösten och julen.) Du får gärna bli medlem på mina siter eller använda rss läsare för att se vad som händer kram och ett gott nytt på er alla mvh zack segelström2007-11-01 tipps om manus

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
Hej på er igen nu är man ute i cyyyyyber rymden igen. lustigt hur beroende framkallande detta kan vara.
för tillfälet skapar jag färdigt min kostym för Stormen. Men satte mig redan nu och började leta nästa manus
Glasmanageriet. Som jag oftats fick jag vända mig till ATR

http://www.atr-riks.se/

Jag kan varmt tippsa er alla scenkonts och teater folk om ATR dem har väldans massa i manus väg.
Hoppas det är bra med er, här blåser det snålt och snart får man väll lägga på vinter sulorna, på bilen.
det känns inte så muntert alls mvh zack2007-10-24 skapande verksamhet

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
Nu idagarna går livet på högvarv, dags att jobba med cirkus ungar i helgen igen.
Just nu jobbar jag med ett av mina scenkonst ( kostym project) Jag fick i uppdrag att skapa en kostym , till någon av karaktärerna i William. S  " Stormen / The tempest"  en förövrigt annorlunda spännande rolig, men svår pjäs. Jag är himla glad att jag inte skulle regisera den ;)
 
Iofs kan jag farcineras av manuset hur författaren har tänk, och hur de tänkte som som gjort baserad på manuset, "resan till melonia" se den en !
 
En underbart gullig film med samma tecknare som Dunderklumpen, för er som minns. Min absoluta favorit i dunderklumpen är den lilla hunden Pellegnillot, med sin snutte trasa.
 
jaja hur kom jag in på det. hivar här en ett par bilder från processen till min kraktär som jag valt att arbeta med Kärektären heter Ariel, och är den luftande som stöttar upp och leder hela storyn fram. ariel budbäraren, genomföraren,den trollske, den extra rösten, som förtrollad är bunden til des herre. Vem skulle inte behöva ha en sån?
 
Nu idagarna skulle jag gärna haft en Ariel, kanske just därför som jag valt att jobba med denna karaktär.
Jag kan oxå tippsa om att jag tilsammans med de andra kostymörer som utbildar sig
www.kostymor.com2007-10-07 fånga ungdomen !

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
Hela helgen var jag och undervisade cirkus i nyköping. Det är spännande vad man kan lära av unga oförstörda förmågor. DE lyssnar ihärdigt, provar det man säger, gör det dem blir tillsagda, man kan pressa dem nästan för långt. Det gäller att veta vad man gör. jag säger hoppas dem frågar hur högt. i hela processen ligger ett förtroende, träning auktoritet och behovet asamhörighet. Det som jag lärt mig med åren de snart 17 kantade av kullersten röda kupletter, svarta ridoer och bara hårt ont slit. är att lära kan man göra avv alla.
 
aldrig blir man fulllärd, aldrig får man säga detta är inte bra. precis som man se sig själv i spegeln och jämför det med ett foto finns det minst två sätt att se på saken. Och ungar är underbara deras oförstörda fantasi deras kreativitet. Jag önskar verkligen att alla fritt skapande människor mints en helg i månaden fick tillgången att umgås med undervisa , engagerade barn och ungdomar, inom det skapande forum de tillhör. NU sitter jag här på kammaren med huvudet fullt av inspiration och en 30 årings verkande kropp efter intensiva cirkus tränings pass, med mycket visande och mycket styrka tränande.
 
Fånga det unga livet fånga den oförstörda fantasin.2007-09-11 att ljuga med mening

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) 2 kommentarer
Nu har jag slutligen tagit mig i kragen och bröjat plugga till Teaterkostymör, idag var jag på en mycket spännande föreläsning med Karin från norrland ( filansande kostymör, som gjort bland annat Jägarna, den tatuerade änkan och mycket mycket annat, hon har jobbat med kostym i 25 år , spännande livs val.

Och för min del känns det helt rätt, hon hade massor av tipps och intressanta saker som hon visade och berättade. jag kommer på min sida att lägga upp bilder tipps och länkar, rörande en del kostym grejer.
Och bilder kommer.

Det känns så spänande att träda in bakom scenen , med en uppgift. Särsklit då jag tidigare bara befunnit mig framför backdroppet . Nu kan man så äntligen få ta del av teaterns ljug *skratt* ja för teater är ju inget annat än på låtsas och det blev så tydligt idag när karin berättade. Teater scenen handlar ju om att få publiken att tro på det de ser, och inte att det dem ser är som om det vore på riktigt. I vissa lägen är det bra att folk kan ljuga, hur dött och nyanslös skulle en teater pjäs inte annars bli.

Nu ska jag slänga mig i bingen för imorgon blir det besök på dramaten backstage. Ha det alla
scen freinder,så bra så hörs vi snart igen.............


2007-07-07 Asfaltsblomma.

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
Hej på er här dyker det upp en ny bloggare vad det gäller scenkonst.

Hoppas det är bra med er allihopa. Nu är sesongen här, Ja kanske inte i sverige med det väder som bjuds idagarna. Men i europa är sesongen på högvarv. Så i mina få stilla stunder mellan bokade föreställningar drömmer jag mig tillbaka till Dam torget i amsterdam och platsen bredvid helgeans kyrkan i köpenhamn. London, fremantle mera med mera. Jag bodde under 90talet i England under drygt 4 år. bilden här är på väg från en gatushow i canterburry under en nostalgi tour som jag och tvänne vännerg gjorde förr två årsen. Touren som ledde från litauen genom sverige, danmark, tyskland, holland, och england, sen hem igen. insåg jag att gatan är mitt hem.

Jag är ett av dessa asfalts blommor , som ständigt drömmer mig tillbaka till gatan som spelplats. ett antal gånger om året genomförjag detta. Många av mina scenkolegor fasar för gatan som spelplats, men för mig är gatan en romans, gatan är i de bästa avstunder en fantastisk spel plats, publik kontakt, blandad publik , folk som stannaf för att se det du gör, man slipper de som inte gillar showen ( dem går ) man lär sig otroligt mycket av alla oväntade saker som häder, det hanlar om att inte ta sig själv på för stort alvar och hittar tekninken för att fånga en publik , hålla kvar dem, och sen få dem att betala.

Inom denna scen konst handlar det inte så mycket om vad man gör utan snarare vad man gör.
jag vill slå ett slag för alla afalts blommor idag, trots att jag nu i dagarna jobbar på 1700tals event.
våga testa, våga misslyckas reclaim the street iallafall med din konst form som utrycks medel.

Nu är det så där sent igen och lägg dags men först dagens råd från gatan.
Do not eat enything of the sidwalk, NO matter how good it looks ;)
mvh zack
2007-06-24 Sommarteater

(Kategori: Inspirationskälla fritt inträde) Ge en kommentar
"Volpone": Parkteatern
Vitabergsparken


Arty buskis

 I "Litteraturens historia i världen" kan man läsa att "Volpone" är en mörk komedi, och Ben Jonsons intressantaste verk. Ursäkta en lättplockad poäng, men att "Volpone" skulle vara mörk och intressant
märks inte just i Parkteaterns uppsättning. Här är det arty buskis som gäller.

Läs mer